Radno predsjedništvo Skupštine Udruge 110. brigade, 5. studenog 2021.
Sadašnji predsjednik Udruge, Enver Smajli

U petak, 5. studenog 2021. godine održana je redovna Godišnja skupština Udruge pripadnika 110. brigade ZNG/HV. Skupštinu je otvorio trenutni predsjednik Udruge Enver Smajli, a rad Skupštine održan je prema uobičajenom protokolu i uz strogo pridržavanje pandemijskih mjera. Imenovani predstavnici tijela Udruge predstavili su izvješća o radu u 2020. godini i planove za tekuću godinu koji su do ovog trenutka većim dijelom i realizirani. Sva izvješća, planovi i baš svi prijedlozi po ostalim točkama dnevnog reda Skupštine prihvaćeni su jednoglasno, što govori u prilog transparentnom radu i izuzetno uspješnom djelovanju članova i tijela Udruge, uključujući Izvršni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti, kao i klubova koji djeluju unutar Udruge.

Povelju je primio i prethodnik današnjeg predsjednika, Nikola Bakale

Posebna točka dnevnog reda posvećena je dodjeli povelja zaslužnim članovima Udruge. Posthumno su dodijeljene povelje Ivanu Šoliću, Zvonimiru Tomljanoviću, Stjepanu Tvrdiniću i Zekeu Šehi, a preuzeli su ih članovi obitelji naših dragih branitelja. Preostalih osam povelja dodijeljeno je živućim članovima koji su još uvijek aktivni, a niz prethodnih godina dali su izniman doprinos radu Udruge. Povelje su primili Ivan Zaborski, Nikola Juraić, Nikola Bakale, Ivica Sečen, Javor Kohlmann, Ivan Kolenc, Cvetko Tonkli i Ivan Mrljak.

Između ostalog, na ovogodišnjoj skupštini predloženo je i jednoglasno prihvaćeno osnivanje još jednog kluba koji proizlazi iz okupljanja članova ratnih postrojbi Brigade – Kluba inženjerijske satnije 110. brigade. Time od 2021. u Udruzi djeluje ukupno 5 klubova – Klub žena Domovinskog rata i četiri kluba koji nose nazive ratnih postrojbi: Wolfovi, Lojtre, Klub 13. domobranske pukovnije i Klub inženjerske satnije 110. brigade.

Visoki gosti u prvim redovima Skupštine

Pored brojnih branitelja, pripadnika naše ratne brigade i drugih članova udruge. Skupštini su nazočili i saborska zastupnica Maja Grba Bujević te čelnici grada Karlovca i Karlovačke županije, Damir Mandić i Martina Furdek Hajdin koji su svi uputili po nekoliko lijepih riječi prisutnim članovima.

Sve fotografije s ovogodišnje Skupštine pogledajte u Galeriji.