Održan Sportsko-edukacijski skup branitelja u Draganiću

U subotu 2. listopada 2021.. u Draganiću (Mrzljaki) održan je skup branitelja s područja Karlovačke županije. Skup je organizirala Udruga pripadnika 110. brigade ZNG/HV, u sklopu projekta Reakcije na sjećanja iz 1991. Ovu braniteljsku inicijativu prepoznala je i financijski podržala Karlovačka županija, a logističku potporu pružilo je Športsko ribolovno društvo Draganić, ustupanjem prostora za Skup. U organizacijskom smislu, ovu projektnu ideju predložili su i realizirali volonteri iz klubova Wolfovi i Lojtre, uz pomoć Kluba žena Udruge.

Edukativni dio skupa posvećen je novim izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima i preventivnim pregledima za branitelje u bolnicama. Poučna predavanja o bolestima braniteljske populacije, o važnosti sistematskih pregleda i mogućnostima liječenja održao je dr. Vladimir Bauer, inače zaposlenik Karlovačke opće bolnice, službeno zadužen za preventivne preglede i brigu o zdravlju branitelja.U ovoj prilici okupljeni sudionici održali su niz zanimljivih radionica i natjecanja. Održan je turnir u kartaškoj igri beli, natjecanje u ribolovu, natjecanje u gađanju zračnom puškom te natjecanje u pripremi gulaša od divljači.

Održani skup još je jedno u nizu događanja koja Udruga redovito provodi sukladno statutu i ciljevima osnivanja i doslovno se odnosi na osnovne djelatnosti (promicanje vrijednosti Domovinskog rata i zaštita interesa hrvatskih branitelja). Tako objedinjenim aktivnostima ostvaruju se gotovo svi naši specifični ciljevi:

Osmišljavanje, predlaganje i provođenje projekata i programa aktivnog sudjelovanja u svim oblicima društvenog života hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata;

Osmišljavanje, predlaganje i provođenje projekata i programa socijalne i pravne zaštite hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji;

Organiziranje športskih i rekreacijskih aktivnosti hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata;

Zaštita zdravlja branitelja;

Organiziranje i provođenje predavanja, seminara, radionica;

Obilježavanje blagdana, spomendana, obljetnica i značajnih datuma.